riool-ontstoppen-westland
Een verstopt riool, rioolback-up en noodgevallen in huis: wat te doen?

juni 1, 2022

Een verstopt riool, rioolback-up en noodgevallen in huis: wat te doen?

Deze gids is bedoeld voor diegenen die te maken hebben met een verstopt riool, riolering of nood thuis. Het geeft je de informatie die je nodig hebt om te weten wat je wel en niet moet doen.

Het eerste dat u moet doen als u een verstopt riool heeft, is uitzoeken waar het probleem vandaan komt. Als het uit uw toilet komt, probeer het dan eerst te dompelen voordat u een loodgieter belt of andere stappen uitvoert.

Als het uit je gootsteen komt, probeer het dan eerst te dompelen voordat je een loodgieter belt of andere stappen onderneemt. Als de verstopping niet uit een van deze twee gebieden komt, bel dan zo snel mogelijk een loodgieter zoals Regioriool en onderneem geen andere stappen totdat ze arriveren. Als u uw riool in Westland moet ontstoppen, is dit de juiste partij voor u.

Waarom ruikt mijn riool naar rotte eieren? Alles wat u moet weten over riolering

De geur van rioolwater is meestal afkomstig van een bacterieel proces dat in de leidingen plaatsvindt. Deze bacteriën zijn anaëroob en produceren waterstofsulfide, dat naar rotte eieren ruikt.

Er zijn veel redenen waarom uw riool naar rotte eieren kan ruiken. Dit kan te wijten zijn aan een verstopte leiding, of aan een nabijgelegen bron van waterstofsulfidegas, zoals een vuilstortplaats, een zwavelmijn of zelfs een lijk van een dier.

Wat zijn de tekenen van een verstopte afvoer?

Een verstopte afvoer is een teken van een verstopte leiding. Dit kan worden veroorzaakt door haar, zeep of ander vuil dat vastzit in de leiding.

Er zijn veel verschillende tekenen van een verstopte afvoer. Een teken zou zijn dat het waterpeil in de gootsteen of badkuip stijgt, maar niet wegloopt. Een ander teken zou zijn wanneer er een geur uit de afvoer komt. Andere tekenen zijn wanneer u merkt dat uw toilet niet goed doorspoelt en wanneer u merkt dat uw vaatwasser niet goed leegloopt.

Het gevaar van een verstopt toilet – Hoe u thuis verstoppingen kunt voorkomen?

Klompen zijn een veelvoorkomend probleem voor veel huiseigenaren. Het toilet is de meest voorkomende plek waar klompen ontstaan, maar ze kunnen ook voorkomen in gootstenen, douches en badkuipen. Klompen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder haar, voedselresten en vet.

Er zijn veel manieren om verstoppingen in huis te voorkomen. Bijvoorbeeld:

– Spoel het toilet regelmatig door na elk gebruik

-Gebruik een zuiger om hardnekkige verstoppingen te verwijderen

-Wc doorspoelen met koud water als het niet goed werkt

-Gooi niets anders dan menselijk afval en toiletpapier door de afvoer

Uitgelicht

Meer artikelen