Live streaming en videobellen nemen ouderwets bellen over

april 15, 2022

Live streaming is een vorm van inhoud die in realtime aan een publiek wordt geleverd. Het is niet opgenomen of bewerkt, dus de kijkers zien het live zoals het gebeurt. Live streaming bestaat al heel lang, maar is de laatste tijd populairder geworden door sociale media en smartphones.

Er zijn veel verschillende soorten livestreams; sommige worden gestreamd vanaf computers, andere vanaf camera’s op mobiele apparaten. Het meest voorkomende type is een videochat waarbij twee mensen elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen praten terwijl ze allebei tegelijk online zijn.

Beste tool bij de behoefte

Live streaming is een nieuwere vorm van uitzending die steeds populairder wordt. Hiermee kan de presentator zijn scherm en audio uitzenden en communiceren met het publiek.

Er zijn veel verschillende soorten software voor livestreaming, maar ze zijn niet allemaal op dezelfde manier gemaakt. Sommige software zal duurder zijn dan andere en sommige hebben meer functies dan andere. De beste livestreamingservice voor u hangt af van uw behoeften en budget.

Verschillende soorten tools

Videoconferenties zijn een belangrijk hulpmiddel voor teams op afstand en freelancers. Het stelt hen in staat om hun teamgenoten en klanten persoonlijk te ontmoeten, zonder dat een fysieke ontmoeting nodig is. Videochatservices bieden een verscheidenheid aan functies die nuttig kunnen zijn voor verschillende gebruikssituaties.

De beste gratis videochatservice is Google Hangouts, die functies voor groepsvideochatten, tekstchatten en schermdelen biedt. Voor betaalde videochatdiensten is Skype een uitstekende optie met zijn brede scala aan functies: videobellen, spraak- of sms-berichten en het verzenden/delen van bestanden.

Waarom videobellen zo populair is

Videobellen is een veel persoonlijkere manier van communiceren met mensen. Het helpt om de stem een gezicht te geven en het stelt je ook in staat om te zien hoe ze zich voelen.

Videobellen heeft ook veel andere voordelen die traditionele telefoongesprekken niet hebben. Videobellen is bijvoorbeeld handiger omdat u niet in dezelfde ruimte hoeft te zijn als de persoon die aan het bellen is. Het stelt mensen die ver van elkaar verwijderd zijn in staat om toch te communiceren en zich dichtbij elkaar te voelen. Het is ook gemakkelijker omdat u niet met twee verschillende apparaten tegelijk hoeft te jongleren, zoals wanneer u belt en tegelijkertijd de webbrowser van uw computer gebruikt.

Uitgelicht

Meer artikelen