Veel mensen werken vaak thuis tegenwoordig. Dit kan heel praktisch zijn. Je hebt namelijk geen reistijd om naar je werk te gaan of weer naar huis te gaan. Doordat er minder woon- werkverkeer is zijn er ook wat minder files. Sinds de coronacrisis is het ook vrij normaal geworden om de videobellen met collega’s. Om af en toe thuis te werken is dus ook zo vervelend nog niet. Wel is het belangrijk dat je een prettige werkplek hebt gecreëerd in je woning zodat je ook goed kan werken. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over het secretaire bureau.

Wat is een secretaire bureau?

Een secretaire bureau is een bureau dat je gemakkelijk kunt inklappen. Het bureaublad kan meestal ingeklapt of ingeschoven worden. Vaak zitten hierboven en hieronder nog kastjes of is er nog opbergruimte om spullen te bewaren. Deze bureaus worden vaak uit één stuk gemaakt (ze zijn een geheel). Hierdoor zijn ze er ook niet voor gemaakt om uit elkaar te halen of los van elkaar te gebruiken.

Thuiswerken

Secretaire bureau is ruimtebesparend

Er zitten verschillende voordelen aan een secretaire bureau. De belangrijkste reden dat mensen deze bureaus aanschaffen is toch wel dat het heel veel ruimte kan besparen. Dit bureau is ruimtebesparend doordat je het hele bureau kunt inklappen. Je hoeft het dus niet altijd te laten staan in de werkruimte. Dit scheelt veel plek. Vaak is een werkruimte in de gemiddelde woning niet erg groot. Als je het bureau na werktijd weer in kunt klappen kan dit je flink wat ruimte besparen, die je op een andere manier nuttig kunt besteden.

Secretaire bureau zorgt voor bescherming te lang doorwerken

Als je de hele dag thuiswerkt ervaren veel mensen het probleem dat je in de avond nog even snel doorgaat om de laatste dingen af te ronden. Dit is ook begrijpelijk, want je werkplek is in je woning en hierdoor kom je een stuk sneller in de verleiding om nog even wat voor werk te doen dan wanneer je buitenshuis werkt. Het is niet erg om een keer in de avond nog bezig te zijn met je werk, maar dit moet niet dagelijks het geval zijn. Je moet ook in de avonden een moment voor jezelf pakken om voor ontspanning te kunnen zorgen. Met deze bureaus gaat dit een stuk gemakkelijker dan met een ander soort bureau dat op zijn plek blijft staan in je werkruimte.

De secretaire bureaus kunnen ingeklapt worden. Door aan het einde van je werkdag net als je laptop ook je bureau terug in te klappen en je spullen op te bergen in de kastjes of opbergruimtes is je gehele werkplek weer weg voor deze dag. Je gaat dan niet snel in de avond alle spullen weer terug neerzetten. Dit bureau is dus voor veel mensen zeker helpend om de werkdruk te verlagen.

Ik hoop dat je door het lezen van dit artikel meer geïnformeerd bent over de secretaire bureaus en dat je er wellicht een gaan aanschaffen voor je eigen thuiswerk plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *